FabLab Zoetermeer: leren door denken, doen en delen

Halverwege 2014 besloot initiatiefnemer Sealeung Li vanuit zijn eigen onderneming DIGITALLI een FabLab op te zetten. Hij vond het wel tijd om de bewoners van Zoetermeer kennis te laten maken met een werkplaats waar je gebruik kunt maken van computergestuurde machine’s zoals oa. een Lasersnijder, 3D printers, CNC frees, Grootformaat- & Flatbedprinters in ruil voor kennis. En zo ontstond FabLab Zoetermeer. Vanuit een antikraak schoolgebouw dat hij huurde van de gemeente startte DIGITALLI het FabLab Zoetermeer op.

Vanaf 2015 heeft het FabLab al enkele jaren gevestigd in de Hoofdbibliotheek en heeft een samenwerking tussen de Bibliotheek en mijn eigen bedrijf DIGITALLI.
FabLab Zoetermeer faciliteert uitvindingen en innovatie door kennisdeling, creativiteit en samenwerking te stimuleren en computergestuurde gereedschappen binnen het bereik van individuen te brengen.

In 2018 is het Stadhuis-Forum geopend. Een initiatief van de Bibliotheek, gemeente Zoetermeer en ruim 40 andere sociale partners.
Het E-Lab, van de Bibliotheek, had een prominente plek in het Stadhuis-Forum. De Bibliotheek huurde het bedrijf DIGITALLI zich ook bevond.

vanaf 1 januari 2021 heeft DIGITALLI een samenwerkingsverband met Middin. Middin is een organisatie die mensen met een beperking verzorgen. FabLab Zoetermeer is tezamen met DIGITALLI in het pand van Middin gevestigd aan het vrouwenhuiswaard 7, wijk Meerzicht, te Zoetermeer.
Clienten van Middin hebben dagbesteding bij DIGITALLI, zo hebben beide organisaties en de cliënten een win-win-win situatie gecreëerd.

Voor meer informatie:
www.fablab-zoetermeer.nl
info@fablab-zoetermeer.nl
T: 06 – 54.68.86.70